Page 30 - SIKO katalog Kuchyně 2019/2020
P. 30

ZAŘIZUJEME


          ve skandinávském stylu

                                                                                                                               Losos Gravad lax
                                                                                                                               (Gravlax)
               Držte se následujících pravidel:                                                                                                                                                                                  STYLOVÁ ŘEŠENÍ STYLOVÁ ŘEŠENÍ
                   ◾ Pracujte s dostatkem světlých barev. Opticky prosvětlí celý prostor.                                      1 ks   čerstvý losos zbavený šupin
                   ◾ Doplňkově můžete zvolit syté odstíny modré či zelené.                                                     1 lžíce   hrubozrnné soli
                   ◾ Perfektně se hodí i akcent vintage, v podobě patchworku v kombinaci se světlým dřevem.                    1 lžíce   nejlépe čerstvě
                   ◾ Sáhněte po přírodních materiálech.                                                                          1 lžíce   namletého černého pepře
                                                                                                                                      cukru
                   ◾ Nezapomeňte na dřevěnou podlahu. Tvoří základ.                                                            snítky kopru
                   ◾ Dbejte na pověstnou jednoduchost tohoto stylu a střídmost v zařizování.
                   ◾ Doplňky v podobě přehozů, vlněných plédů či kožešin zase pomohou k útulné a přívětivé atmosféře.          Na „Gravlax“ omáčku:
                   ◾ Kuchyně by měla mít dostatek úložných prostor.                                                            Na „Gravlax“ omáčku:
                   ◾ Vybavte si kuchyni dostatkem hrnečků, šálků, skleniček – protože závislost na horkých čajových nápojích je v tomto případě dovolena.  7 lžic   olivového oleje
                                                                                                                               2 lžíce   francouzské hořčice
                                                                                                                               2 lžíce   cukru
                                                                                                                               2 lžíce   pokrájeného kopru
                                                                                                                               1 ks   žloutku
                                                                                                                               drcený černý pepř
                                                                                                                               Na ozdobu
                                                                                                                               osminky citrónu
                                                                                                                               snítky kopru
                                                                                                                               kapary
                                                                                                                               Postup přípravy
                                                                                             V rámci série
                                                                                             Chic Colors                       Čerstvého vykuchaného lososa
                                                                                                                               zbavíme hlavy a po délce rozpůlíme
                                                                                             nabízíme desítky/stov-            a vykostíme, jednu půlku ryby
                                                                                             ky položek v malých
                                                                                             formátech obkladů                 položíme kůží dolů do vhodné
                                                                                                                               podlouhlé nádoby, do povrchu masa
                                                                                             od formátu 7,5×15
                                                                                             přes 10×20, 10×30, až             vetřeme hrubozrnnou sůl, cukr a pepř
                                                                                                                               a pokryjeme silnou vrstvou čerstvého
                                                                                             po rozměr 10×40 cm.
                                                                                                                               kopru.
                                                                                             Od 699 Kč/m 2
                                                                                                                               Na takto upravený filet položíme kůží
                                                                                                                               nahoru stejně okořeněnou druhou
                                                                                                                               půlku ryby.
                                                                                                                               Nádobu s masem přikryjeme
                                                      Odsavač par                                                              potravinářskou fólií a uložíme na 2 až 3
                                                      HCA62741W                                                                dny do ledničky.
                                                      (BEKO) s šířkou
                                                      60  cm, maximální                                                        Marinované filety lososa krájíme
                                                      hlučností 69 dB                                                          šikmým řezem ostrým nožem
                                                      a výkonem odsávání                                                       na papírově tenké plátky (40–
                                                      757 m  V provedení                                                       50 g), ty vějířovitě rozložíme
                                                          3..
                                                      z bílého skla, čtyři                                                     na studené talíře, posypeme několika
                                                      úrovně rychlosti,                                                        kapary a přelijeme gravlax omáčkou,
          Plynová varná deska v moderní               LED osvětlení                                                            předkrm servírujeme ozdobený
          bílé barvě se stříbrnými ovla-              a elektronické                                                           snítkami čerstvého kopru a osminkami
          dači HILG64220SW (BEKO),                    dotykové ovládání.                                                       citrónu.
          60×60 cm.                                   12 990 Kč,
          5 290 Kč, HILG64220SW                       HCA62741W                                                                Příprava omáčky:
                                                                                                                               Gravlax omáčku připravíme z hořčice,
                                                                                                                               žloutku, do kterého zvolna přiléváme
                                                                                                                               olej  jako při přípravě majonézy,
                                  Vestavná multifunkční trouba BIR14400WGCS (BEKO)                                             do hmoty dále zapracujeme cukr, sůl,
                                  o objemu 72  l a rozměrech 60×60×57 cm. Funkce Surf                                          drcený černý pepř a jemně nasekaný
                                  pro dokonalé a rychlé pečení, gril, pyrolytické čištění                                      kopr.
                                  a 12 programů na pečení. Trouba nabízí dotykové
                                  ovládání, základní katalytickou desku, booster pro   Dřezová baterie GROHE Essence New       Zdroj: receptyonline.cz
                                  rychlé předehřátí, dětský zámek, USB vstup pro   s vytahovací sprškou a funkcí Foot control
                                  vlastní recepty či fotky, protizápachový filtr, 2 plechy   umožňuje spuštění a zastavení vody klepnutím
                                  na pečení, rošt a 3 teleskopické výsuvy.   nohy na spínač pod skříňkou. Vaše ruce tak
                                  9 900 Kč, BIR14400WGCS                  zůstanou volné a vaše baterie zářivě čistá.
                                                                          G30311000, více na www.siko.cz
                                                                                                                                                                                                             SIKO KUCHYNĚ
         30   SIKO KUCHYNĚ                                                                                                                                                                                www.siko.cz/kuchyne  31
              www.siko.cz/kuchyne
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35